Een executive coach, wat is het?

Een executive coach, wat is het?

Executive coach

Misschien heb je wel eens gehoord van een executive coach. Wat is het precies? Kan het jou helpen om meer uit jouw baan en leven te halen? Een executive coach is inderdaad iemand die zich voor jou inzet om aspecten uit jouw leven te verbeteren. Wil je weten wat dat kan opleveren? Lees dan verder!

Wat is het en op wie is het gericht?

Je weet waarschijnlijk al wel wat een coach is en wat een coach doet. Dat is iemand die jou helpt om verder te komen en om dingen beter te doen. Zo heb je bijvoorbeeld een coach voor het sporten. Die persoon helpt jou dan en geeft jou advies zodat je jouw doelen qua sport behaalt. Zo is het ook met een executive coach. Alleen coacht deze coach niet in sport, maar in executive. Het woord executive, kun je wel vergelijken met een leidinggevend persoon. Iemand die dus redelijk hoog staat in een bedrijf. Denk aan een belangrijke manager of een CEO. Ook deze mensen kunnen soms wat hulp gebruiken om hoger op te komen.

Hulp bij het hoger opkomen.

Mensen die aan de top van een bedrijf staan, kunnen wel eens vast lopen. Het gaat op zich wel goed, maar ze komen niet verder. Ze weten niet wat ze moeten doen om die stap te zetten om nog verder te komen dan dat ze al staan. Daarom is het fijn om iemand te hebben die jou hierbij helpt. Iemand waarmee je samen gaat kijken wat je kan veranderen. Het kan heel helpend zijn om met iemand van buitenaf te praten. Misschien kan hij of zij jou wel vertellen waarom het niet lukt om hoger op te komen. Zoets kan jou dan een hoop inzicht geven. Misschien weet je dan wel een oplossing om wel hogerop te komen en om te groeien. Op deze manier kun je jouzelf en jou positie verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *