Wat is lichaamstherapie en hoe kan het jou helpen?

Wat is lichaamstherapie en hoe kan het jou helpen?

lichaamsgerichte therapie

Wanneer jij je een beetje hebt verdiept in verschillende soorten therapieën, ben je misschien wel lichaamsgerichte therapie tegengekomen. Misschien vraag jij je af wat het precies is en wat het nou voor jou kan betekenen? Het is begrijpelijk dat je veel vragen hierover hebt. Misschien kun je hier een aantal antwoorden vandaan halen.

Wat is lichaamstherapie precies?

Zoals het woord al zegt, is lichaamstherapie een therapie waarbij je bezig bent met jouw lichaam. Ze noemen de therapie ook wel lichaamsgerichte therapie. Door te bewegen leer je te luisteren naar jouw lichaam. Je gaat eens stil staan bij hou jouw lichaam zich voelt en wat het nodig heeft. Daarnaast is het doel van lichaamstherapie ook dat jij je er een beetje blij door voelt. Bewegen is namelijk goed voor het lichaam en zorgt en kan er voor zorgen dat jij je weer wat beter voelt.

Voor wie is lichaamstherapie?

Lichaamstherapie is gericht op mensen mensen die last hebben van stress en paniek, maar ook voor mensen met een psychische aandoening zoals PTSS. Je hoeft dus niet perse een psychische aandoening te hebben om deze therapie te volgen. Ook wanneer je last hebt van nare gedachtes, gevoelens of angsten, kan lichaamstherapie goed voor je werken. Ook kan deze therapie worden gebruikt bij eetstoornissen, ADD, ADHD, problemen bij agressie en meer. Zelfs voor relatietherapie kun je bij deze therapie terecht.

Het zoeken van een lichaamsgerichte therapeut

Wanneer jij je inderdaad meer wilt verdiepen in deze lichaamsgerichte therapie, kan het een goed idee zijn om eens wat informatie te vragen bij de therapeut zelf. Het is natuurlijk heel begrijpelijk als je het spannend vindt. Dat snapt de therapeut ook wel.  Daarom kan het heel fijn zijn om even in gesprek te gaan met de therapeut. Je kan dan jouw vragen stellen en ontdekken wat jij van de therapieën kan verwachten. Daarna kun jij altijd nog de keuze maken of je er mee doorgaat of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *